Με τη δέουσα λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως εντός του Νιόκαστρου της Πύλου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε πρωτίστως στη σημειολογία της εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο εκτός από την δοκιμασία της πανδημίας και σε αυτή της κλιματικής αλλαγής, που βιώνει η ανθρωπότητα τις τελευταίες ημέρες, με τις επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στον άνθρωπο. Συνάμα, συνεχάρη τον παριστάμενο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για τη συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, αλλά και για τη διάσωση του ιστορικού Μοναστηριού της Χρυσοκελλαριάς.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο επικεφαλής της Α’ Αντιπολίτευσης στο Δήμο Δ. Καφαντάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Σαρδέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.