ΕΟΠΥΥ: Ο κλάδος των οπτικών (συνεχίζει να) απορρίπτει κατηγορηματικά τη διαδικασία που κατήρτισε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ με τις βεβαιώσεις πληρωμής (voucher) από τους οφθαλμιάτρους καθώς και την υπογραφή συμβάσεων με τον Οργανισμό, κατά το πρότυπο των άλλων παρόχων υγείας. Το νέο σύστημα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο -υπό το βάρος των πιέσεων των οπτικών, αλλά και των ασφαλισμένων- η διοίκηση έδωσε μεταβατικό διάστημα τριών μηνών.

Στη διάρκεια αυτών οι ασφαλισμένοι μπορούσαν να αγοράζουν τα γυαλιά και να προσκομίζουν στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) τα σχετικά παραστατικά προκειμένου να αποζημιωθούν.

Πλέον, η προμήθεια γυαλιών οράσεως και οπτικών ειδών γίνεται με τη διαδικασία των βεβαιώσεων πληρωμής (voucher) που θα λαμβάνουν, μαζί με την ηλεκτρονική συνταγή, οι ασφαλισμένοι από τον οφθαλμίατρο.

Ωστόσο, στην πράξη το σκηνικό διαμορφώνεται πολύ διαφορετικά, καθώς σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος, οι συμβεβλημένοι οπτικοί οι οποίοι δέχονται τα voucher είναι ελάχιστοι.

«Οι οπτικοί που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται μόλις σε 6(!) πανελλαδικώς, αριθμός πολύ μικρός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 10 εκατ. ασφαλισμένων» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους. Βεβαίως, από τον Οργανισμό αναφέρουν πως πρόκειται για έξι αλυσίδες με κάποιες δεκάδες καταστήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραδέχονται πως προκύπτουν εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Έως τον περασμένο Οκτώβριο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούσαν να αγοράζουν γυαλιά με ηλεκτρονική συνταγή από οφθαλμίατρο προπληρώνοντας όλη την αξία του είδους στο κατάστημα οπτικών και καταθέτοντας στη συνέχεια την απόδειξη στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΙ) του ΕΟΠΥΥ.

Βάσει του Κανονισμού Παροχών οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν να ανανεώνουν τα γυαλιά τους κάθε τέσσερα χρόνια και τους δικαιολογείται δαπάνη ύψους έως και 100 ευρώ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.