Πολιορκημένος από την «Όμικρον», με εκτόξευση κρουσμάτων στη στρατόσφαιρα και στο ρυθμό περιοριστικών μέτρων, η υφήλιος αφήνει σταδιακά πίσω της μια χρονιά περιορισμών για να περάσει στην επόμενη. Ελπίζοντας, ξανά, ότι θα είναι η τελευταία.

Η αστραπιαία μετάδοση της μετάλλαξης «Omicron» βάζει φρένο σε εκδηλώσεις και διασκέδαση σε όλο τον πλανήτη – Με περιορισμούς, αυστηρά μέτρα και… 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους θα αποχαιρετίσουμε τη χρονιά που φεύγει – Η Ρωσία… ξεκίνησε να μπαίνει στο 2022 από το Βλαδιβοστόκ
Πολιορκημένος από την «Όμικρον», με εκτόξευση κρουσμάτων στη στρατόσφαιρα και στο ρυθμό περιοριστικών μέτρων, η υφήλιος αφήνει σταδιακά πίσω της μια χρονιά περιορισμών για να περάσει στην επόμενη. Ελπίζοντας, ξανά, ότι θα είναι η τελευταία.

Ο κωδικός «Όμικρον» είναι απολύτως χαρακτηριστικός για τον κλοιό εντός του οποίου βρίσκεται στριμωγμένη η ανθρωπότητα, σε μία από τις πιο αλλόκοτες Πρωτοχρονιές της ιστορίας. Διότι το «Ο», ως μια κυκλική γραμμή χωρίς αρχή και τέλος, αποδίδει ακριβώς την κυρίαρχη αίσθηση της τρέχουσας περιόδου: Ότι δεν υπάρχει ορατή διέξοδος -τουλάχιστον κάποια που να διακρίνεται στην εκπνοή του 2021.

Το ρεβεγιόν στην Ελλάδα ακολουθεί το ρυθμό της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) για τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Τα κρούσματα στο τέλος του 2021 είναι 40 φορές περισσότερα από ό,τι στην αρχή του -αν και, κυρίως λόγω του εμβολιασμού που έχει μεσολαβήσει τους προηγούμενους 12 μήνες, οι νοσηλείες δεν ακολουθούν την εκτίναξη των κρουσμάτων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, ευτυχώς, λιγότεροι Έλληνες θα κάνουν ρεβεγιόν για το 2022 σε κάποιο νοσοκομείο, ακόμη και εάν νοσούν. Οι σκέψεις όλων μας είναι μαζί με τους νοσούντες και, πάνω από όλα, ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση.

Η τελευταία ΚΥΑ, λοιπόν, προβλέπει ότι απόψε, αποκλειστικά και μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα λειτουργήσουν ως τις 2 το πρωί, με μέγιστο αριθμό συνδαιτυμόνων τους 6 ανά τραπέζι. Από την 1η Ιανουαρίου, μαζί με τα μεσάνυχτα θα σημαίνει και το τέλος της όποιας διασκέδασης. Επομένως, το αποψινό ρεβεγιόν είναι κάτι σαν τελευταία ευκαιρία για ξενύχτι σε μεγάλες και μικρές πίστες κ.λπ.

Παράλληλα, με εντολή απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου προς την ΕΛΑΣ, 10.000 αστυνομικοί θα περιπολούν, επιτηρώντας την εφαρμογή των μέτρων. Ακόμη και τα social media έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, για τυχόν προσκλήσεις σε ιδιωτικά και συνωμοτικά κορωνο-πάρτι. Σε περίπτωση συλλήψεων, οι διοργανωτές θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 50.000 ευρώ -τουλάχιστον.

Εάν το Twitter αποτελεί κάποιου είδους «βαρόμετρο» ως προς το τι απασχολεί την ελληνική κοινωνία ανά πάσα στιγμή (κάτι που εντόνως αμφισβητείται), το hashtag #cancel_rouvas είναι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή των εγχώριων trends κατά τις τελευταίες ώρες του 2021. Συνεχίζεται, προφανώς, το σίριαλ με θέμα το εάν ο Δήμος Αθηναίων ορθώς έπραξε που δεν ακύρωσε την προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση με το Σάκη Ρουβά -αλλά χωρίς κοινό.

Από την πλευρά της η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση την τόσο αμφιλεγόμενη εκδήλωση από το stage του Λυκαβηττού. Το έτερο κανάλι της κρατικής, η ΕΡΤ2 θα ψυχαγωγήσει το πιστό κοινό της μεταδίδοντας απευθείας τις εκδηλώσεις για την υποδοχή του Νέου Έτους από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με τη γνωστή φαντασμαγορία των πυροτεχνημάτων, χορογραφίες από τα Συντριβάνια στο Κανάλι κ.ο.κ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.