Με την εγκύκλιο υπ. αρ. Πρωτ.: 51958/ΓΔ4/07-05-2020 καθορίστηκάν λεπτομέρειες για την «Επαναλειτουργία των σχολείων Δ/θμιας Εκπαίδευσης».
Στην πρώτη παράγραφο που αναφέρεται στην Προσέλευση στη σχολική μονάδα η εγκύκλιος προβλέπει ότι «Δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να κάνει ρητή αναφορά στην πρωινή προσευχή και αναφέρεται αφηρημένα στην «καθιερωμένη διαδικασία», την οποία ορίζει να γίνεται εντός των αιθουσών.

Το ερώτημα είναι βέβαια πόσοι εκπαιδευτικοί θα καλέσουν τους μαθητές να σηκωθούν και να κάνουν την πρωινή προσευχή μέσα στις τάξεις. Προβληματισμός ασφαλώς υπάρχει και για την παγίωση της τακτικής αυτής και την σιωπηρή κατάργηση στην πράξη της πρωϊνής προσευχής στα σχολεία.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που του ΣτΕ επαναλαμβάνει τη νομολογία του με μια ακόμη απόφαση που κρίνει τον εκκλησιασμό και των πρωϊνή προσευχή των μαθητών νόμιμη και συνταγματική.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.