Σκανδάλισαν… οι εικόνες ιερέων της Μητρόπολης Κωνσαντίας με τα όπλα ανά χείρας στο ανακαινισμένο πεδίο βολής στην περιοχή «Φανός» στον Πρωταρά.

Έπιασαν τα όπλα ιερείς της Μητρόπολης Κωνσταντίας και προκάλεσαν σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Πώς απαντάει η Μητρόπολη Κωνσταντία μέσω της Cyprus Times – «Θετικές οι προθέσεις αλλά… αντίθετος με τη δημοσιοποίηση», λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων

*Της Γεωργίας Μιχαήλ
Σκανδάλισαν… οι εικόνες ιερέων της Μητρόπολης Κωνσαντίας με τα όπλα ανά χείρας στο ανακαινισμένο πεδίο βολής στην περιοχή «Φανός» στον Πρωταρά.

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας, δημοσίευσε στη σελίδα που διατηρεί στο facebook, φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης που δείχνουν ιερείς να κρατάνε τα όπλα έχοντας το χέρι στη σκανδάλη.

Το θέαμα ενόχλησε αρκετούς πολίτες οι οποίοι σχολίασαν επικριτικά την κίνηση τους αυτή λέγοντας ότι αντιβαίνουν τον λόγο αγάπης που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός ενώ κάποιοι άλλοι έγραψαν ότι εικόνες τους παραπέμπουν Ταλιμπάν.

1 του 8

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τη Μητρόπολη Κωνσταντίας για να τοποθετηθεί επί του θέματος και μιλώντας με τον πατήρ Ηρακλείδιο Ξιούρο μας εξήγησε ότι επρόκειτο για μία εθιμοτυπική επίσκεψη.

«Είχαμε λάβει πρόσκληση για επίσκεψη στο πεδίο βολής πριν από την πανδημία. Λόγω κορωνοϊού καθυστερήσαμε ενάμιση χρόνο και πήγαμε χθες. Εκεί κοντά βρίσκεται και ένα παρεκκλήσι το οποίο επισκεφθήκαμε. Κατά την επίσκεψη μας στο πεδίο βολής υπήρχε και άσκηση και κάποιοι από τους ιερείς που υπηρέτησαν στον στρατό, θέλησαν να θυμηθούν κάτι από τα παλιά όταν ήταν στρατιώτες. Κανείς μας δεν προκρίνει τη βία και τον πόλεμο. Ου μη γένοιτο σε περίπτωση πολέμου τα καθήκοντα μας είναι άλλα. Γίνεται σούσουρο χωρίς λόγο», ανέφερε ο πατήρ. Κληθείς εάν θα ήταν καλύτερα να μη δημοσιεύονταν οι φωτογραφίες αυτές, ο πατήρ Ηρακλείδιος απάντησε πως πιθανότατα να ήταν.

«Θετικές οι προθέσεις αλλά… αντίθετος με τη δημοσιοποίηση»

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Χρηστάκης Ευσταθίου, ο οποίος μιλώντας στη Cyprus Times, ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση η πρόθεση των ιερέων δεν ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι με τα όπλα λύνουμε τις διαφορές.

Ωστόσο ο ίδιος διαφώνησε με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών που απεικονίζουν τους ιερείς με όπλα. «Θα μπορούσε να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση τους διότι δε ξέρεις πώς θα το εισπράξουν οι πολίτες. Μπορούν να δώσουν τροφή στον οποιοδήποτε να κάνει επικριτικά σχόλια. Επίσης μπορεί να δώσουν λανθασμένα μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται στις ενέργειες των ιερέων. Γνωρίζοντας τους είμαι σίγουρος ότι οι διαθέσεις τους ήταν θετικές και ήθελαν να περάσουν το μήνυμα ότι η Εκκλησία ότι είναι παρούσα δίπλα σε αυτούς που υπηρετούν την πατρίδα».

Πιο κάτω η ανάρτηση της Μητρόπολης Κωνσταντίας

«Επίσκεψη κληρικών στο ανακαινισμένο πεδίο βολής

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ με την τοπική Εκκλησία, κατόπιν ευγενούς και ειδικής πρόσκλησης του Διοικητού της Ταξιαρχίας, Ταξίαρχου Λουκά Χατζημιχαήλ, το πρωί της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου 2022, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος συνοδευόμενος από κληρικούς και μέλη του προσωπικού της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβησαν στο ανακαινισμένο πεδίο βολής στην περιοχή «Φανός» στον Πρωταρά, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιχειρησιακές ασκήσεις οι οποίες διεξάγονται στον χώρο.

Κατά την παραμονή τους, οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν επίσης σε πυροβολές με οπλοπολυβόλο ΗΚ-11 (300m), G3-A3 (100m) και περίστροφο (50m)».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.