Την αντίθεσή του με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου για πρόσφυγες-μετανάστες στην Κω είναι το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, ύστερα από 6ωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω και αντεγκλήσεων σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον τόπο, όπως αναφέρει το kosnews24.gr, εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο αναφέρεται ότι «πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η παγκόσμια φήμη του νησιού μας ως τόπου φιλοξενίας και προαγωγής των ανθρωπιστικών αρχών, ως πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Η ανακοίνωση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί.

Δηλώνουμε ότι:

1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες σχετικα με τον σχεδιασμό, όπως αυτός, πρόσφατα ανακοινώθηκε.
2.Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το παραπάνω ζήτημα.
3.Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
4.Να αποσυμφορηθούν άμεσα και μαζικά τα νησιά».

Στο ψήφισμα ζητείται ακόμη «η συμπαράσταση του συνόλου των Δήμων όλης της επικράτειας, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας. Σε κάθε περίπτωση ενωμένοι και με ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους. Τέλος ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με την συμμετοχή και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.