Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας αναπνέει ελεύθερα παντού και κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός να ζει μέσα στην αληθινή ελευθερία»

«Δεν είναι καθήκον της εκκλησίας να λύσει κοινωνικά, πολιτικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ερχόμαστε στην εκκλησία για να αγγίξουμε το μόνο πράγμα που είναι σημαντικό, για να αγγίξουμε το Σταυρό του Χριστού. Αυτό είναι το βασικό καθήκον της εκκλησίας» είπε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος, υπογραμμίζοντας ότι δυστυχώς σήμερα ζούμε σε μια εποχή που η ειρήνη και η ενότητα έχουν κλονιστεί.

«Είτε συμβαίνει πολύ μακριά από εμάς, είτε στην εκκλησιαστική μας πραγματικότητα, καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε ειρήνη και ενότητα. Η αποστολή της Εκκλησίας είναι να οικοδομήσουμε την ειρήνη. Αν έχουμε ειρήνη μέσα μας θα την έχουμε με όλους τους ανθρώπους.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι τα δεινά μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την πνευματική μας Ιερουσαλήμ. Όπως είχε πει ο μακαριστός Πατριάρχης Ειρηναίος το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι απλώς ένας μύθος για εμάς, αλλά μια διαθήκη. Για εμάς, το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα νήμα και ένας ομφάλιος λώρος που μας συνδέει με το λίκνο και την ταυτότητά μας» .

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.