Συγκίνηση στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου - Παρόντες στην τελετή ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, φορείς, σύλλογοι και ποίμνιο.

Σε κλίμα συγκίνησης το Ρέθυμνο υποδέχεται το νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, ενώ σε εξέλιξη ειναι η τελετή ενθρόνισης.

Ο νέος Ιεράρχης έφτασε λίγο μετά τις 11:30 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από τους Ηγούμενους των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κληρικούς της τοπικής εκκλησίας αλλά και εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Μητροπολίτη Λαδοδικείας κ. Θεοδώρητο.

Ο νέος Μητροπολίτης έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον συγχαρούν και να παραστούν στην τελετή.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης υποδέχτηκε το νέο Ιεράρχη με μια συγκινητική προσφώνηση.

Παρών στην τελετή ενθρόνισης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος υποδέχτηκε με θέρμη τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνου Πρόδρομο, σε μια πόλη όπου υπήρξε Μητροπολίτης για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, με τις στιγμές να είναι ιδιαίτερα συγκινητικές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, δια της οδού Αρκαδίου και στη συνέχεια τελέστηκε η τελετή της Ενθρονίσεως.

Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος: “Σήμερα το Ρέθυμνο γίνεται και δικός μου τόπος”

Στην αντιφώνησή του ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Καταθέσατε γλαφυρά τα γνήσια αποτυπώματα της ταυτότητας και της μαρτυρίας τούτου του ευλογημένου τόπου. Προβάλατε βιωματικά τον πλούτο και τον στέφανο του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης, το Ρέθυμνο των Γραμμάτων και των Τεχνών, των αγίων και των λογίων, του πολιτισμού και της ιστορίας, της δημιουργίας και της προσφοράς, της προόδου και της ευημερίας.

Σήμερα γίνεται και δικός μου τόπος. Ο τόπος τούτος της Αρκαδικής εθελοθυσίας, της παράδοσης και της παιδείας εμπνέει πλέον και το δικό μου αναστοχασμό. Κάθε γωνιά της ευλογημένης εκκλησιαστικής αυτής επαρχίας γίνεται πλέον σημείο της εκκλησιαστικής μου αναφοράς και εφαλτήριο Εκκλησιαστικής διακονίας.

Για τη δόξα του Χριστού και την και τη Σωτηρία των έμψυχων εικόνων Του. Προσεύχομαι σήμερα εδώ απεσταλμένος της Εκκλησίας για να ευαγγελίζομαι στις ψυχές σας τον Χριστό, για να μαρτυρώ τον Χριστό, για να τρέχει το Ευαγγέλιο.

Έρχομαι για να σας παραλάβω από το χέρι, για να πορευτούμε μαζί το δρόμο του Ευαγγελίου χωρίς άλματα και πρόσκαιρους ενθουσιασμούς, χωρίς χειροκροτήματα και πρόσκαιρα πυροτεχνήματα που κρατούν λίγο και τελειώνουν γρήγορα, αλλά με συναίσθηση ότι τίποτα τελικά δεν είναι εγωιστικά δικό μας κτήμα, αλλά όλα είναι δωρεές και δωρήματα του πανάγαθου θεού και γι αυτό οφείλουμε να το μοιραζόμαστε. Σας παρακαλώ και σας προτρέπω. Ελάτε όλοι μαζί με ενότητα και φιλότιμο πνευματικό”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.