Με κάθε λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στο Περιστέρι, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου.

Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι και στη συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πλατεία Δημαρχείου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ Μητροπολιτες Φθιώτιδος Συμεών, Πειραιώς Σεραφείμ, Κηφισιας Κυριλλος, Βρεσθένης Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Παχατουρίδης.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος (Παπαθωμάς) γεννήθηκε το 1960 στα Νάματα του Δήμου Ασκίου-Βοΐου του Νομού Κοζάνης.

Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1978-1986) και στην συνέχεια καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ως Εφέδρου Αξιωματικού Πυροβολικού (1982-1985), πραγματοποίησε μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές (Υφηγεσία) στο Παρίσι (1988-1997).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.