Στην Ιερά Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Τσέτινιε πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννικίου.

Την ενθρόνιση τέλεσε ο Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριος, ο οποίος έφτασε στο Μοναστήρι με ελικόπτερο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, όπου ο Πατριάρχης Πορφύριος συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Ιωαννίκιο.

Νωρίτερα εθνικιστικοί κύκλοι του Μαυροβουνίου, αντιδρούσαν με την ενθρόνιση στο Μοναστήρι του Τσετίνιε, ζητώντας να αλλάξει ή έδρα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας χαρακτήρισε το σημερινό γεγονός μεγάλη τιμή, ενώ σχολιάζοντας τα επεισόδια έκανε λόγω για την ειρήνη που πρέπει να επικρατήσει.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Πορφύριο για την αγάπη του προς τον λαό του Μαυροβουνίου, και τον ευχαρίστησε για την ευλογημένη έλευσή του.

“Θα χρειαστεί πολύ καιρός για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι διχασμοί” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.