Την Κυριακή 14η Απριλίου 2024, με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα κ Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', ενθρονίστηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντίνος Μποναμπίνγκι ως ο πρώτος Επίσκοπος της νεοϊδρυθείσης Επισκοπής Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν. Το Νότιο Σουδάν ανήκε στην δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαρτούμ, το οποίο μετά τον χωρισμό της χώρας σε Βορείου και Νοτίου Σουδάν λόγω της δυσκόλου πολιτικής καταστάσεως και των ταραχών μεταξύ των δυο περιοχών, δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια νέα εκκλησιαστική δικαιοδοσία.

Της ιεράς τελετής η οποία πραγματοποιήθηκε στη Τζούμπα, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμπάλας ως εκπρόσωπος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Παρόντες ήσαν και οι εξ Ουγκάντας καταγόμενοι Θεοφιλ. Επίσκοποι Τζίντζας κ. Σίλβεστρος και Γκούλου κ. Νεκτάριος μετά πλείστων πιστών οι οποίοι ταξίδεψαν έως την Τζούμπα για να ευχηθούν στον συμπατριώτη τους Επίσκοπο Κωνσταντίνο. Ορθόδοξοι πιστοί από το Νότιο Σουδάν συμμετείχαν με χαρά καθώς ο νέος πνευματικός τους πατέρας ενθρονιζόταν παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και ηγετών άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Με την εγκατάσταση του Επισκόπου Κωνσταντίνου ξεκινάει μια νέα πορεία της Ορθοδοξίας σε αυτή τη χώρα που εδώ και καιρό ήταν χωρίς ποιμενάρχη.

Στον λόγο του, ο νέος Επίσκοπος σημείωσε ότι ένω αναλαμβάνει την διαποίμανση μίας νέας εκλλησιαστικής δικαιοδοσίας η οποία δεν πρόκειται να είναι εύκολη δεδομένης της τρεχούσης πολιτικής καταστάσεως.

Παίρνει όμως κουράγιο πρωτίστως από τον Μέγα Αρχιποίμενα Ιησού Χριστό και έπειτα από τις πατρικές συμβουλές του Μακ. Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ούτως ώστε κάθε δυσκολία και εμπόδιο να ξεπεραστούν για να εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων και την ειρήνη στην περιοχή.

Ευχόμαστε κάθε καλό για τον νέο Επίσκοπο και την νεα Επισκοπή Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.