Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δομιανών η Ενθρόνιση του αρχιμ. π. Ηλία Ζαχαράκη σε Ηγούμενο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας μας.

Πλήθος κόσμου παρέστη για να τιμήσει τον νέο Καθηγούμενο της επαρχίας, αλλά και πολλοί αδερφοί ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, μιας και ο νέος ηγούμενος χαίρει της αγάπης, εκτιμήσεως και σεβασμού όλων. Η Μονή του αποτελεί καταφύγιο και πνευματική κυψέλη για πολλές ψυχές που καταφεύγουν για εξομολόγηση. Το αναλόγιο διηκόνησε χορός ψαλτών με προεξάρχοντα τον πνευματικό του πατέρα, ιερομόναχο Αντύπα, ο οποίος ήρθε από το Άγιο και θεοβάδιστο Όρος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρεπενησίου κ. Γεώργιος στην πατρική προσλαλιά του μίλησε με λόγια αγάπης για τον π. Ηλία αλλά και την μέχρι σήμερα διακονία του στην τοπική εκκλησία. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στη μητρική φροντίδα που του παρείχε η σεβαστή του μητέρα παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της διακονίας του στον Αμπελώνα του Κυρίου μας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. Ηλίας ο οποίος ευχαρίστησε τον επίσκοπο και όλους όσους συμμετείχαν στη χαρά του.

Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου εκφράζει ευχές στον νέο Καθηγούμενο να συνεχίσει να διακονεί το εμπιστευθέν ποίμνιο και η προστάτιδα και έφορος της Μονής, Παναγία Δομιανίτισσα να τον χαριτώνουν για Χρόνια Πολλά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.