Ολοκληρώθηκαν για μία ακόμα χρονιά τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με την διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων το εσπέρας της Τρίτης 21 Ιουλίου. Οι ακροάσεις των σπουδαστών της Σχολής πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η εξεταστική Επιτροπή απαρτίσθηκε από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο, που παρέστη τιμητικώς για να παρακολουθήσει την πρόοδο των σπουδαστών, τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Αντώνιο Πλαΐτη, ως Πρόεδρο και τα Μέλη, τους Καθηγητές της Σχολής π. Βασίλειο Περουλάκη, π. Νεκτάριο Κιοστεράκη και κ. Ιωάννη Λασιθιωτάκη.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την μεγάλη βελτίωση και εξέλιξη των μαθητών, όσον αφορά τη μουσική αντίληψη και το ύφος της απαγγελίας των μελών που τους ζητήθηκαν να εκτελέσουν. Τους προέτρεψε δε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά τους, φροντίζοντας παράλληλα να στελεχώνουν τα αναλόγια των Ιερών Ναών, όπου μαθαίνουν στην πράξη να εφαρμόζουν την θεωρία της Βυζαντινής Μουσικής.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης συνεχάρη επίσης τον Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής, διότι η συμβολή τους στην πρόοδο των μαθητών υπήρξε καθοριστική, αλλά και διότι –την δοκιμαζόμενη αυτή περίοδο για την οικουμένη ολόκληρη και την πατρίδα μας, εξαιτίας της πανδημίας που ενέσκηψε– συνέχισαν να διδάσκουν με υπομονή, επιμονή και σεβασμό προς τα πρόσωπα των σπουδαστών τους, αντιλαμβανόμενοι τις αδυναμίες και τις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Αυτοί με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την μέριμνα και το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την περαιτέρω ανάδειξη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.