«Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να ξεκινήσει έναν ανοιχτό και διαφανή διάλογο με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για το Νόμο περί Θρησκευτικής Ελευθερίας και την εφαρμογή της. Οποιαδήποτε προσπάθεια να εξεταστεί το κύρος των αιτημάτων ιδιοκτησίας θα πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνη με τη νομοθεσία του Μαυροβουνίου και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα », γράφει ο Πομπέο σε επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον Πρόεδρο της Ορθόδοξης Μητρόπολης με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την επιστολή του, ο Πομπέο δήλωσε ότι μαζί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα τα άτομα στον κόσμο έχουν το δικαίωμα να ασκούν ανοιχτά και ειρηνικά τη θρησκεία τους.

Είπε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολούθησε στενά τη διαδικασία υιοθέτησης του νόμου στο Μαυροβούνιο.

«Κατανοούμε ότι ορισμένες θρησκευτικές ομάδες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις διατάξεις του νόμου σχετικά με την ιδιοκτησία ιδιοκτησίας και τις νομικές διαδικασίες στις οποίες θα αντιμετωπίζεται η αμφισβητούμενη ιδιοκτησία. Αν και η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι ενσωμάτωσε πλήρως τις προτάσεις της γνωμοδότησης της Επιτροπής της Βενετίας σχετικά με το νόμο, οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεν κατάφερε να διεξάγει συνεκτικές και λεπτομερείς διαβουλεύσεις με τις θρησκευτικές οργανώσεις και το κοινό, όπως πρότεινε η Επιτροπή «, δήλωσε ο Πομπέο, εκφράζοντας την ανησυχία για τις «συνεχείς εντάσεις» και «μεμονωμένες περιπτώσεις βίας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.