Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης -και με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου- στήθηκε κινητή μονάδα εμβολιασμών, ώστε σήμερα, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα και να εμβολιάζονται, θωρακίζοντας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως, την υγεία τους έναντι της πανδημίας.

Μαζί με την κινητή μονάδα εμβολιασμού, ωστόσο, υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, καθώς δημιουργήθηκε ένταση από αντιεμβολιαστές που βρέθηκαν στο χώρο. Οι αντιεμβολιαστές πρόγκηξαν και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Οι εμβολιασμοί θα διαρκέσουν έως τις 3 μ.μ.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έλαβε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, ώστε από τις 3 Οκτωβρίου να ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμών έξω από τους Ιερούς Ναούς της Λάρισας, του Τυρνάβου και των χωριών.

Η διαδικασία αυτή θα διεξαχθεί με Κινητή Μονάδα, η οποία ανά Κυριακή θα βρίσκεται και σε άλλη ενορία, ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Σήμερα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δράσης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ενώ στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης έστειλαν κοινό και ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Η κίνηση αυτή της Τοπικής Εκκλησίας αποσκοπεί στην ανάδειξη του μηνύματος του Χριστού, ο οποίος θυσιάστηκε υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας. Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό COVID-19.

Τέλος, παρακαλεί όσους συμπολίτες μας αποφασίσουν, αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους, να εμβολιασθούν, να επικοινωνήσουν με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στο τηλ. 2410-617685 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου δηλώνοντας μόνο το όνομά τους να δημιουργηθεί σειρά προτεραιότητας και να παραγγελθεί αντίστοιχος αριθμός εμβολίων.

Σε κάθε περίπτωση, στην κινητή μονάδα θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων, ώστε να καλυφθούν και όσοι δεν επιθυμούν να δηλώσουν το όνομά τους. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την οργάνωση της δράσης, θα καταστραφούν δε ευθύς αμέσως. Κατά τα λοιπά η καταγραφή των εμβολιασμών αποτελεί μέριμνα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, την οποία ακόμη μία φορά ευχαριστούμε.

Σημείωση: Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, μετά από ενημέρωση της 5ης ΥΠΕ, είναι της εταιρείας Pfizer.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.