ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Όπως όλα δείχνουν τα αναδρομικά ενστόλων αναμένεται να καταβληθούν τέλος του τρέχοντος μηνός. Σε δ΄θο εβδομάδες θα έχει τελειώσει το ζήτημα των αναδρομικών, καθώς τα οφειλόμενα ποσά θα αποδοθούν στους δικαιούχους εντός του Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε και προχθές η ΥΦΕΘΑ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά από την 1η Στρατιά ενώ αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το αν η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μαζί με την μισθοδοσία ή ξεχωριστά (εφάπαξ καταβολή χρηματικού ποσού).

Αναδρομικά ενστόλων – Εν αναμονή των Υπουργικών αποφάσεων

Τώρα μένει πλέον να δούμε είναι η έκδοση των απαραίτητων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) και στη συνέχεια των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων, οι οποίες είναι πιθανόν να εκδοθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, ίσως ακόμα και την Τρίτη (20 Νοε), συμπίπτοντας έτσι και με την αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ. Οικονομικών και του Υπ. Υγείας που σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι εξελίξεις απομακρύνουν σημαντικά τα άλλα δύο πιο απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν και ήθελαν την καταβολή των ποσών να γίνεται στα μέσα Δεκεμβρίου ή στην χειρότερη περίπτωση στα τέλη του επόμενου μήνα, εξαιτίας πιθανόν γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Σίγουρα δεν υφίσταται πλέον το σενάριο καταβολής των ποσών των αναδρομικών ενστόλων στο τέλος Δεκεμβρίου, καθώς κύκλοι του ΥΠΕΘΑ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το ζήτημα των αναδρομικών θα έχει λήξει πριν τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον Π/Υ ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Επίσης δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.

Στο νόμο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ενστόλων ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.