ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Θέμα χρόνου η καταβολή στα αναδρομικά ενστόλων. Έτοιμες είναι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα ξεκλειδώσουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου την επιστροφή των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους στρατιωτικούς - ενστόλους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής. Οι αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα αρχίσει να τρέχει ο χρόνος για την εφάπαξ καταβολή των ποσών στους δικαιούχους. Υπολογίζεται ότι έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι εν ενεργεία υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων θα έχουν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα αναδρομικά ποσά για τις περικοπές που είχαν γίνει στις αποδοχές τους.

Αναδρομικά ενστόλων – ποσά

Το συνολικό κόστος της επιστροφής των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ.

Το γεγονός όμως ότι τελικώς στις τσέπες των δικαιούχων θα φθάσει το ποσό των 820 εκατ. ευρώ σημαίνει ότι θα παίξει ρόλο σε αυτό το κούρεμα και η Εφορία, αφού στα ποσά αυτά θα επιβληθεί καταρχήν παρακράτηση με συντελεστή 20%.

Τα μεικτά ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι ως αναδρομικά αρχίζουν από 1.400 και υπερβαίνουν ακόμη και τα 21.000 ευρώ.

Αναδρομικά ενστόλων και άλλων ειδικών μισθολογίων

Στρατιωτικοί – Ένστολοι. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καταβάλλεται εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά τις 31-7-2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως και 31-12-2016.

2. Γιατροί του ΕΣΥ. Στους γιατρούς του ΕΣΥ, γιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, επικουρικούς γιατρούς και ειδικευόμενους γιατρούς καταβάλλεται, πλην της αποζημίωσης εφημεριών, εφάπαξ χρηματικό ποσό που υπολογίζεται στο χρονικό διάστημα από 13-11-2014 έως και 31-12-2016.

Οι γιατροί θα μοιραστούν 140 εκατ. ευρώ καθαρά (190 μεικτά). Αυτό σημαίνει ότι ένας διευθυντής ΕΣΥ, ανάλογα και με τα υπόλοιπα επιδόματα και τον τόπο όπου υπηρετεί, θα λάβει καθαρά από 11.500 έως 12.000 ευρώ.

Αναδρομικά – Τι θα γίνει με συνταξιούχους

Η τροπολογία για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών για περιόδους αντίστοιχες αυτών που προβλέπονται για τους εν ενεργεία. Δηλαδή τα αναδρομικά καλύπτουν:

Αναδρομικά ενστόλων: την περίοδο από 1-8-2012 έως 31-12-2016 για τους απόστρατους

την περίοδο από 1-1-2015 έως 31-12-2016 για τους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητές και μουσικούς κρατικών ορχηστρών

την περίοδο από 13-11-2014 έως 31-12-2016 για τους συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ

την περίοδο από 1-8-2012 έως 30-6-2014 για τους συνταξιούχους δικαστικούς και τους συνταξιούχους του ΝΣΚ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

πολλα κοκορια,για να μη πω τι κλαιγαν οι 3...ο απο πανω μου αεργος συριζαιος ειναι πιο χαμογελαστος απο μενα,εγω εχω μαυρους κυκλους.ο ανυπαντρος ιδιας προελευσης συναδελφος παιρνει 80€ λιγοτερο απο μενα που μαι παντρρεμενος σουπερ ορθοδοξος με 3 παιδια.