Οι επιθέσεις στο τέμενος Αλ Ακσά δεν είναι λιγότερο σοβαρές από τις επιθέσεις στον Πανάγιο Τάφο δήλωσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο status quo στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ αγγίζει άμεσα και το Πατριαρχείο.

“Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι μια κατάφωρη επίθεση κατά των θρησκευτικών δικαιωμάτων και είναι επιτακτική ανάγκη για όλους τους έντιμους ανθρώπους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς, να ενωθούν και να απορρίψουν αυτές τις ενέργειες”, δήλωσε σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Μακαριώτατος, οποίος είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Εκκλησιών στους Αγίους Τόπους, επιβεβαίωσε ότι η ελευθερία της λατρείας είναι εγγυημένη από το διεθνές δίκαιο καθώς και τους καταστατικούς χάρτες και ότι οι πρακτικές εξτρεμιστικών σιωνιστικών ομάδων σε σχέση με ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους αποτελούν σαφή παραβίαση του φυσικού δικαιώματος να ασκούν την ελευθερία της λατρείας ενώ, σημείωσε ότι τέτοιες επιθετικές και προκλητικές πράξεις είναι καταδικαστέες.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος ζήτησε να ενσαρκωθεί η ενότητα δράσης για τον περιορισμό αυτών των επιθέσεων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν δεν επικρατήσει διχόνοια και διαμάχη μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών, προειδοποιώντας για την εντατικοποίηση των επιθέσεων στο Όρος του Ναού ως αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών, “στις οποίες εξτρεμιστές Σιωνιστές ομάδες ανταγωνίζονται στην υπερβολή και την αδιαλλαξία τους σε βάρος των φυσικών δικαιωμάτων”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

ope,gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.