Η Ενορία Αγίων Αποστόλων Ντόρτμουντ της Μητροπόλεως Γερμανίας στέκεται ενεργά αλληλέγγυα προς τις ευπαθείς ομάδες.

Με την επιβολή των πρώτων κυβερνητικών μέτρων (λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού) και τον πανικό που επικράτησε στις αγορές εξαφανίζοντας πολλά είδη από τα ράφια των υπεραγορών ή καθιστώντας πιο δύσκολη την πρόσβαση σε αυτές, υπερήλικες βρέθηκαν σε αδυναμία προμήθειας τροφίμων ή φαρμάκων.

Μετά την θετική ανταπόκριση και ωφέλεια που διαπιστώθηκε στα λιγοστά ακόμη πρόσωπα που ήδη συμπαραστέκεται, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Μαρούδας ανακοίνωσε ότι υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον παροχή βοήθειας σε περισσότερους ηλικιωμένους Ενορίτες που ανήκουν στις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου» και τυχόν χρήζουν σχετικής βοήθειας. Τόσο η οργάνωση, όσο και η ανταπόκριση στην παροχή βοήθειας – με την Εθελοντική Ομάδα Στήριξης της Ενορίας που συγκροτήθηκε για αυτόν τον σκοπό – διευκολύνει την καθημερινότητα υπερηλίκων, κατάκοιτων, ατόμων που ζουν μοναχικά και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην Αγορά Τροφίμων, Φαρμάκων ή επιζητούν, έστω, μια τηλεφωνική συνομιλία για παρηγοριά και ενημέρωση.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή για όποιον θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο εθελοντικό δίκτυο στήριξης για ένα χέρι αδελφικής βοήθειας: ένα απλό τηλεφώνημα στον ιερέα αρκεί για να φροντίσει προσωπικά να αποσταλεί ο κατάλληλος εθελοντής ή να τον φέρει σε επικοινωνία με μια παρήγορη φωνή στήριξης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.