Η μία μετά την άλλη διάφορες ενορίες στην Ουκρανία αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας και απομακρύνονται από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Για να γίνει η μετάβαση χρειάζεται πρώτα να πραγματοποιηθεί συνέλευση των ενοριτών και ψηφοφορία, στην οποία να αποφασιστεί η αλλαγή του καταστατικού με ενισχυμένη πλειοψηφία (δύο τρία των μετεχόντων). Η κάθε ενορία, βάση της ουκρανικής νομοθεσίας, είναι ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο με δικό της κατασταστατικό και την δυνατότητα να επιλέγει σε ποια Εκκλησιαστική Αρχή θα υπάγεται.

Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, η ενορία του χωριού Ναβίζ στην περιφέρεια του Λουτσκ κατέθεσε τα χαρτιά της -δηλαδή το νέο καταστατικό- προκειμένου να υπαχθεί στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Τώρα το νέο καταστατικό της θρησκευτικής κοινότητας, δηλαδή της ενορίας, που φέρει το όνομα «Θρησκευτική κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του χωριού Ναβίζ του δήμου Λούτσκ της περιφέρειας Βολίν» αναμένεται να καταχωρηθεί στα μητρώα από το Τμήμα Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και Εθνικοτήτων της οικείας Περιφέρειας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.