Ένα μουσικό αφιέρωμα στο Σύγχρονο Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι και τον μεγάλο Ποιητή, Στιχουργό και Πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, παρουσίασαν η Ορχήστρα Τυφλές Ελπίδες και η Λαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Τις διασκευές και ενορχηστρώσεις των τραγουδιών έκανε ο κ. Φάνης Σταυρακάκης.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.
Στο Α’ μέρος της εκδήλωσης, η Ορχήστρα Τυφλές Ελπίδες, παρουσίασε μια σειρά τραγουδιών που αντιπροσωπεύουν το Σύγχρονο Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι.
Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά το σχολικό έτος 2018-2019 και είναι ένα σύνολο Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού με έμφαση στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Παρουσιάζει ειδικά γραμμένες για αυτήν διασκευές, για ακουστικά όργανα από τα οποία αποκλειστικά αποτελείται, σε πολλά είδη της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.
Τα τραγούδια που παρουσίασε η Ορχήστρα περιελάμβανε δημιουργίες των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Θοδωρή Κοτονιά, Σπύρου Γραμμένου, Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, Πέτρου Δουρδουμπάκη και Μιλτιάδη Πασχαλίδη.
Στο Β’ μέρος η Λαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά παρουσίασε το αφιέρωμα στον Ποιητή, Στιχουργό και Πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να εκφράσει τις μουσικές καταβολές της πόλης του Πειραιά. Το αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, παρουσιάστηκε σε διάφορες εκδηλώσεις μέχρι σήμερα, όπου ενθουσίασε το κοινό και απόσπασε κολακευτικά σχόλια, κάτι που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά.
Το αφιέρωμα, αποτελούνταν από γνωστά και καταξιωμένα τραγούδια, καρπό της συνεργασίας του μεγάλου στιχουργού με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες όπως του Δήμου Μούτση, του Χρήστου Νικολόπουλου και του Σταύρου Κουγιουμτζή.
Η μουσική βραδιά περιελάμβανε ακόμη αγαπημένα τραγούδια αφιερωμένα στον Πειραιά και την Σμύρνη, δημιουργίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ανδρέα Κατσιγιάννη και Μιμής Ντενίση.
Και στο πνεύμα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια χριστουγεννιάτικη δημιουργία της Ορχήστρας.
Το μουσικό αφιέρωμα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.