Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η στρατιωτική Άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» που διεξάγεται από κοινού από την Κύπρο και το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η άσκηση έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και καλεί το Ισραήλ να μην υποκύπτει στις προκλήσεις και την προπαγάνδα της Ε/Κ πλευράς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Υποστηρίζουμε τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΤΔΒΚ σχετικά με την κοινή στρατιωτική άσκηση «Αγαπήνωρ 2022», που πραγματοποιεί η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου με το Ισραήλ.

Την ώρα που επεξεργάζονταν νέες προτάσεις συνεργασίας, οι οποίες αναφέρονταν και στη δήλωση της προεδρίας της (λεγόμενης) ‘’ΤΔΒΚ’’ στις 31 Μαΐου, αυτή η άσκηση, που οργανώθηκε από την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου εις βάρος της αποσταθεροποίησης της περιοχής, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη της ανειλικρίνειας της.

Καλούμε για άλλη μια φορά τις χώρες που συνεργάζονται σε τέτοιες ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς να μην γίνονται όργανο των προκλήσεων και της προπαγάνδας της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της (λεγόμενης) ‘’ΤΔΒΚ’’ υπό όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως εγγυήτριας χώρας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.