Η Εκκλησία βλέπει την Κύπρο ως ελληνικό νησί, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT Haber, αντιδρώντας στις εικόνες των ιερέων που έκαναν βολές σε πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “το πνεύμα της ΕΟΚΑ, το όνειρο της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα είναι πάντα ζωντανό στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου, αυτό συμβαίνει”.

Υποστήριξε ότι “οι εκκλησίες άρχισαν να διαμορφώνουν την πολιτική της χώρας επειδή είναι οικονομικά ισχυρές”, προσθέτοντας ότι ηγέτης της ίδρυασης της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ότι όταν ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, ήταν ο Πρόεδρος τόσο των Τ/κ όσο και των Ε/κ.

Έντονες επικρίσεις για τους ιερείς που έπιασαν όπλα… Πώς απαντά η Μητρόπολη Κωνσταντίας στη CT (pics-video)
“Πρόεδρος ενός μουσουλμανικού λαού γίνεται ένας ιερέας. Υπάρχει ένα σφάλμα εδώ. Εάν υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί στην Κύπρο και υπάρχει σύμπραξη δύο διαφορετικών λαών στην ίδρυση της Δημοκρατίας, γιατί ένας ιερέας γίνεται Πρόεδρος αυτών των δύο λαών; Εδώ η Εκκλησία πρωταγωνίστησε και στις δραστηριότητες της ΕΟΚΑ. Βοήθησε την ίδρυση της ΕΟΚΑ, παρείχε πόρους, υποστήριξε τις επιθέσεις και τις γενοκτονίες κατά των Τ/κ και ανάγκασε τους Τ/κ να μεταναστεύσουν. Η θρησκεία και ο ρατσισμός των Ε/κ είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Η ίδια αντίληψη συνεχίζεται και σήμερα. Η Εκκλησία βλέπει την Κύπρο ως ελληνικό νησί”, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι “μητέρα πατρίδα ήταν πάντα στο πλευρό των Τ/κ. Δεν τους άφησε ποτέ μόνους στον αγώνα. Οι ιεροί δεσμοί μεταξύ μας θα συνεχιστούν. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι η εγγυήτρια χώρα και η παρουσία της στο νησί είναι πολύ σημαντική”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.