ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Για πρώτη φορά, οι δικαιούχοι του Μέτρου Απονιτροποίησης, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά δικαιολογητικά σχετικά με την άρδευση των αγροτεμαχίων τους, ενώ, προβλέπεται από το 2021 σε αγροτεμάχιο που δηλώνεται αρδευόμενο να είναι υποχρεωτική και η συμπλήρωση του φορέα άρδευσης, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας

Η ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας χορηγείται ετησίως σε δικαιούχους του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης, με την προϋπόθεση να είναι νέοι/-ες γεωργοί.
2 Για τους σκοπούς του εν λόγω καθεστώτος, ως γεωργοί νεαρής ηλικίας, με πρώτη υποβολή ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης το 2020 νοούνται:

α. Τα Φυσικά Πρόσωπα, εφόσον:

δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης ή
έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που προηγούνται της πρώτης υποβολής αίτησης για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης

είναι ηλικίας έως 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης
Για το έτος υποβολής 1ης αίτησης το 2020, ως νέοι/-ες γεωργοί θεωρούνται:

όσοι/-ες γεννήθηκαν από 01.01.1980 έως 31.12.2002

το έτος έναρξης γεωργικής δραστηριότητας τους ταυτίζεται με το έτος που έχουν υποβάλλει πρώτη φορά Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης από το έτος 2015 και μετά

αράλληλα, για την εξισωτική αποζημίωση και για τους άνω των 67 αιτούντες, στα δικαιολογητικά αφαιρείται η σχετική διάταξη που έλεγε πως «πρέπει να τεκμηριώνεται η μη καταβολή άμεσης σύνταξης προς το πρόσωπό του/ της παραγωγού από τον ασφαλιστικό του/της φορέα».

Το γεγονός αυτό μένει να φανεί αν αποτελεί ουσιαστικά δικαίωση για όσους είχαν οριστεί ως «άμεσα συνταξιούχοι» λόγω της σύνταξης χηρείας που ελάμβαναν και είχαν αποκλειστεί από την καταβολή του 2019.

Σημειώνεται εδώ πως η προκήρυξη για την εξισωτική αποζημίωση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, με τα αναλυτικά ποσά ενίσχυσης και τους δικαιούχους.

Συντάξεις ΕΦΚΑ επικουρικές, νηπιαγωγείο εγγραφές.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.