ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας είχε συνάντηση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο μετά του Εξοχωτάτου Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου, την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή, Εξοχώτατο Ανδρέα Κακουρή, τον Γενικό Πρόξενο Εξοχώτατο κ. Θεόδωρο Γκότση καθώς και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Χρήστο Καραολή.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε απόψεις για το εθνικό θέμα με τον κ. Επίτροπο Προεδρίας ο οποίος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβασμιώτατο για την διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας προς τους Ελληνοκυπρίους της Διασποράς.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κρίσιμους τομείς της Ελληνοκυπριακής Ομογενείας, ειδικότερα στα θέματα της Εκπαίδευσης και Ελληνομάθειας και εξέφρασε την ελπίδα για μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό προκειμένου να βοηθηθεί η Ομογένεια κατά το καλύτερο δυνατόν, τονίζοντας την διαχρονική δέσμευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την προαγωγή της προόδου της Ομογένειας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.