Ο κ. Rob Oliphant, βουλευτής στη περιοχή Don Valley West και Κοινοβουλευτικός Γραμματέας της Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά, επισκέφθηκε την Ι. Αρχιεπισκοπή μας στο Τορόντο την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.

Ο κ. Oliphant συναντήθηκε και είχε μια παραγωγική και κατατοπιστική ενημέρωση με τον Άρχοντα-Οστιάριο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Ευάγγελο Σωτηρόπουλο και συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο ιστορικός ρόλος και οι σημερινές αρμοδιότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και η αξιοσημείωτη θητεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Η σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας και η δυνατότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ασκεί τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα χωρίς παρεμβάσεις τονίστηκαν από τον κ. Σωτηρόπουλο.

Στον βουλευτή προσφέρθηκε δώρο το βιβλίο “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας”, το οποίο εκδόθηκε με τη χορηγία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πριν αρχίσει η συνάντηση των δύο, τον κ. Oliphant υποδέχθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Ο κ. Oliphant, η εκλογική περιφέρεια του οποίου περιλαμβάνει την έδρα της Ιερά Αρχιεπισκοπής, είναι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτής και ευεργέτης της Εκκλησίας στον Καναδά, ενώ κάθε χρόνο μας προσφέρει τη βοήθειά του με το πρόγραμμα του Καναδά «Καλοκαιρινές Εργασίες». Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεχή υποστήριξή του και τον ευχαριστούμε που αφιέρωσε χρόνο για να επισκεφθεί και να μάθει περισσότερα για τον Πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.