Κλιμάκιο της Ελληνικής Κυβέρνησης βρέθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 προκειμένου να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς, για τον απολογισμό των έως τώρα ενεργειών προς την ανακούφιση των σεισμόπληκτων περιοχών και τον προγραμματισμό των επόμενων πρωτοβουλιών.

Το κλιμάκιο, αποτελούνταν από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά καλοσώρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νίκος Σιριγωνάκης, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερρουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε ευρεία συζήτηση, και απολογισμός του έργου που έχουν επιτελέσει σε συνεργασία η Πολιτεία με τους Δήμους, την Περιφερεια, και τη Μητρόπολη, ενώ ακολούθησε ευρεία συζήτηση, για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν απο τους σεισμούς στην περιοχή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.