ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Χθες ξεκίνησε η πρώτη φάση επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των 218 νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων που θα εφαρμόσουν πιλοτικά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στόχος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι να ενισχυθεί η καλλιέργεια στους μαθητές δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η πρωτοβουλία και η δημιουργικότητα, η προσαρμοστικότητα και ο ψηφιακός γραμματισμός.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που ανακουφίζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, ειδικά σε μια τόσο ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά λόγω της κρίσης πανδημίας.

Παράλληλα, είναι κρίσιμο να διασφαλίσουμε την εύρυθμη συνέχιση του προγράμματος και την επόμενη σχολική χρονιά».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «χάρις στον σωστό συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, παιδιά θα έχουν τα γεύματά τους από τον Σεπτέμβριο και δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τον Νοέμβριο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα».

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει ζητήσει μεταξύ άλλων τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας, τα προληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζομένους, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου παιδαγωγικού προσωπικού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στην Αττική συνεχίζονται οι έλεγχοι για κορονοϊό σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Σήμερα το πρωί, κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μαζί με τον ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι, το Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη.

Τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2 στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στις δομές. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Βρεφονηπιακοί με προαιρετική χρήση μάσκας για τα παιδιά

Σήμερα άνοιξαν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε αυτούς, αλλά όχι για τα βρέφη και τα νήπια.

Η επαναλειτουργία των σταθμών θα γίνει σε καθημερινή βάση, χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

Διαχωρισμός των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο
Ειδική μέριμνα για τη σίτιση

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.