Το επίδομα αεροθεραπείας 2020 παρέχεται στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών οργανισμών, εφόσον πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού), καθώς επίσης και οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και οι πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% από πνευμονική νόσο για το χρονικό διάστημα από 1/6/2019 έως 31/8/2019.

Οι μεταβολές αυτές επιφέρουν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ των συγκεκριμένων περιοχών. Για παράδειγμα στην Τήνο ο φόρος θα υπολογιστεί με 2,9 € / τ.μ αντί για 3,7 €/τ.μ (μείωση -22%), στην Φιλοθέη (Α’ Ζώνη) με 9,5 € / τ.μ, από 11,1 €/τ.μ. (μείωση -15%) και στο Ψυχικό (Στ’ Ζώνη) με 7,6 € / τ.μ από 9,2 €/τ.μ. (μείωση -18%).

Την ίδια ώρα, μηδενικά εκκαθαριστικά θα λάβουν οι μόνιμοι κάτοικοι 28 μικρών νησιών της χώρας, στα οποία καταργείται ο ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, θα ισχύσουν και φέτος οι περσινές μειώσεις. Μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν επίσης όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, μετά την ολιγοήμερη καθυστέρηση που προκάλεσαν δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 16 περιοχές της Αττικής, της Τήνου και των Δελφών.

Συγκεκριμένα, στη Β΄ ζώνη του Ψυχικού και της Φιλοθέης, η αντικειμενική αξία πέφτει στις 3.100 ευρώ από 3.750 ευρώ και στην ΣΤ’ ζώνη της Τήνου, μειώνεται στις 950 ευρώ από 1.250 ευρώ.

Αντίθετα, στην ζώνη ΚΕ’ του 1ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων η αντικειμενική αξία αυξάνεται στις 3.250 ευρώ από 3.050 και στην ζώνη Ε’ της Κηφισιάς αυξάνεται στις 2.000 ευρώ από 1.900 ευρώ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.