ΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΡ: «Ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες και θέλει πόλεμο». Ο τουρκικής καταγωγής καλαθοσφαιριστής Ενές Καντέρ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Καντέρ και τον ρώτησε πώς του φαίνεται η Ελλάδα.

Ο κ. Καντέρ σημείωσε ότι έχει επισκεφτεί πολλές φορές την χώρα και αισθάνεται ότι «είμαστε μία οικογένεια».

Επίσης, υπογράμμισε ότι δε μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχει σύγκρουση, ενώ μας συνδέουν τόσο πολλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι οι λαοί είναι αγαπημένοι και πως οι συγκρούσεις αφορούν μόνο πρόσωπα.

«Να ευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει όλους τους άρχοντες και στην Τουρκία και στην Ελλάδα, ακόμη και στην Αμερική, να υπάρξει πνεύμα αγάπης και ένωσης» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι Τούρκοι που φεύγουν εξαιτίας του καθεστώτος της Κυβέρνησης Ερντογάν και έρχονται στην Ελλάδα αισθάνονται την φιλευσπλαχνία των Ελλήνων περισσότερο από των συμπατριωτών τους.

Σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε ότι έχει διαβάσει και έχει εντυπωσιαστεί με το έργο του και υπογράμμισε ότι «όλοι προσεύχονται για εσάς και την υγείας σας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Καντέρ απάντησε: «Δυστυχώς υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για πολιτικούς λόγους, αλλά θέλω να πω, πως ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό».

Προσέθεσε, ακόμη, ότι ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες και θέλει πόλεμο. Επειδή είναι οι εκλογές στην Τουρκία, θέλει να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, που ψάχνει παράνομα για πετρέλαιο και θέλει να εισβάλλει στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Επανέλαβε, ότι ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό και είναι πολλοί που αγαπούν τους Έλληνες, την ελληνική κουλτούρα, τη θρησκεία τους και τη σέβονται πολύ αλλά «η εξωτερική και εσωτερική πολιτική είναι απαράδεκτη και την καταδικάζω» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση υπογράμμισε ότι θέλει να συνεχίσει να μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δε με ενδιαφέρει τι κόμμα εκπροσωπεί κάποιος, πρέπει να νοιάζεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε στην Τουρκία, δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, θρησκείας, έκφρασης, παρά μόνο διαμαρτυρία.

Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι η γέφυρα του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά εξαιτίας του Ερντογάν είναι αδύνατον και ελπίζω ο τουρκικός λαός να μπορέσει να το δει αυτό» κατέληξε ο Καντέρ.

Ενές Καντέρ

Ο Ενές Καντέρ είναι Τούρκος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής.

Είναι σφοδρός πολέμιος του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν. Τον έχει αποκαλέσει σε πολλές συνεντεύξεις του «δικτάτορα», «νταή» και «τρελό». Επίσης, ο ίδιος είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.