Να λειτουργήσει εκ νέου η ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης φαίνεται πως εξετάζει η Τουρκία, κάτι που γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας της χώρας, Γιουσούφ Τεκίν.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο “Έκπληξη στη Θεολογική Σχολή”, η τουρκική εφημερίδα Karar υποστηρίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση κινείται για το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής, που παραμένει κλειστή από το 1971.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει για τον Τούρκο υπουργό Παιδείας ότι επισκέφθηκε τη Σχολή, όπου συναντήθηκε με τις αρμόδιους και έλαβε τις απόψεις πρώην υπουργών που είχαν εργαστεί στο παρελθόν για αυτό το θέμα.

Η επαναλειτουργία της Σχολής, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Karar, εξετάζεται στο πλαίσιο του “δεύτερου κύματος μεταρρυθμίσεων” που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση της Τουρκίας, χωρίς, όμως, ακόμη να διευκρινίζεται το περιεχόμενό τους.

“Κλειστή για περισσότερα από 50 χρόνια, το αίτημα για επαναλειτουργία της Σχολής έχει τεθεί κατά καιρούς και μία νέα πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση εκπονεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για το άνοιγμα της Σχολής. Στο πλαίσιο των εργασιών που συντονίζει ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Γιουσούφ Τεκίν, διερευνώνται τα νομικά και πολιτικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Ο Τεκίν πραγματοποιεί, επίσης, ορισμένες συναντήσεις για αυτό το θέμα”, αναφέρει η εφημερίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.