Σαν σήμερα στις 19 Ιουνίου 1995 μια αγία ψυχή έφευγε από τον μάταιο τόύτο κόσμο και ταξίδευε για τον Ουρανό! Ήταν τέσσερες ημέρες μετά τόν μεγάλο σεισμό του 1995, όταν ο σεπτός Γέροντας πατήρ Ευσέβιος Γιαννακάκης παρέδιδε το πνεύμα Του στα χέρια αγίων Αγγέλων! Ήταν ο ανακαινιστής της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Οποίος αξιώθηκε να στήσει ένα Φάρο τηλαυγή εκεί ψηλά στο Βερίνο, και έκτοτε παραμένει μιά ξεχωριστή ευλογία του Θεού για την ιστορική Επαρχία μας!

Αποτίοντες φόρο ευλαβικής τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον Άγιον Γέροντα Ευσέβιον μία αντιπροσωπεία του ιερού Εφημεριακού μας Κλήρου, ήτοι είκοσι πέντε (25) περίπου ιερείς της Μητροπόλεώς μας, μετέβημεν εις τήν Ιεράν Μονήν καί ετελέσαμεν Τρισάγιον επί του Τάφου!

_________Ετελέσαμε Τρισάγιο επί του Τάφου, όχι βέβαια επειδή επιθυμούσαμε να προσευχηθούμε για την συγχώρηση των αμαρτιών της αγιασμένης ψυχής Του, αλλά διότι από το εκκλησιαστικό Τυπικό δεν είχαμε κάποιο άλλο τρόπο, ώστε να εκφράσουμε την ευλάβειά μας προς ένα αγιασμένο Γέροντα, του οποίου τό σκήνωμα αναπαύεται εκεί ψηλά στο Βερίνο.

Στην ουσία με βαθειά ευλάβεια προσκυνήσαμε τον Τάφο Του καί Τον παρακαλέσαμε νά πρεσβεύει υπέρ ημών εκεί ψηλά στον Ουρανό, στο Θρόνο του Πανοικτίρμονος Θεού! Ο καθένας μας γονατιστός και με δάκρυα κατανύξεως στα μάτια μας κατέθεσε και τα αιτήματά του!

_________Όλα αυτά τα πραγματοποιήσαμε με την συνείδηση, ότι ένας νέος Άγιος, με την ευδοκία του Σωτήρος Χριστού, αναδεικνύεται μέρα παρά μέρα! Δηλ ο Πανάγαθος Θεός επιτρέπει (με θαύματα, τα οποία επιτελεί συνεχώς ο Γέροντας Ευσέβιος σε διάφορα άτομα) να αποκαλύπτεται η αγιότης Του και η ευάρέσκεια του Θεού στο άαγιο Πρόσωπο, που λέγεται Ευσέβιος!

Η καλύτερη απόδειξη αυτής της πραγματικότητος ήταν τό γεγονός, ότι το παρελθόν Σάββατο 15 Ιουνίου, Ψυχοσάββατο δέ πρό της Πεντηκοστής κατά το εκκλησιαστικό Τυπικό, στην Ιερά Μονή Βερίνου είχαν προσέλθει ΕΞΑΚΟΣΙΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ήτοι από την Πάτρα, τήν Αθήνα (τρία Πούλμαν), τη Θεσαλονίκη κλπ. μόνο και μόνο για να λάβουν την ευλογία του Γέροντος Ευσεβίου!

Η ελαχιστότης μου για πρώτη φορά στα σαράντα χρόνια, που υπηρετώ ταπεινά την εκκλησιαστική αυτή Επαρχία, είδε ένα τόσο μεγάλο πλήθος προσκυνητών να προσέρχεται στην Ιερά Μονή του Βερίνου σε μια απλή ημέρα, σε μια καθημερινή ημέρα!

_______Και όχι μόνο αυτό! Στον τάφο του Γέροντος προσήρχοντο συνεχώς πονεμένοι άνθρωποι, οι οποίοι και γονάτιζαν και επί αρκετά λεπτά της ώρας παρέμεναν «μπρούμιτα» προσευχόμενοι!

_______Πολλοί άλλοι ίσταντο όρθοι σε μια ευλαβική στάση, προσηύχοντο και στο τέλος εβάπτιζαν το δάκτυλό τους στο επί του τάφου κανδήλι και εν συνεχεία άλειφαν τό πρόσωπό τους, όπως κάνουμε τήν Μεγάλη Τετάρτη με το ιερό Ευχέλαιο!

________Επί τρείς ώρες περίπου στον τάφο του Γέροντος συνωστίζοντο όλοι αυτοί οι ευλαβείς προσκυνητές.

Ερευνώντας το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο του πλήθους, ηρώτησα πολλούς από τους Προσκυνητές πως και για ποιό λόγο ήλθαν μια τέτοια ημέρα στην Μονή.

Εννέα στους δέκα μου ωμολόγησαν κάποιο προσωπικό θαύμα που έζησαν, επικαλούμενοι την μεσιτεία του Γέροντος Ευσεβίου. Ένα από αυτά, πολύ εντυπωσιακό, μας διηγήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Μ., τον οποίον ο Άγιος Ευσέβιος εθεράπευσε από τον καρκίνο! «Οι γιατροί έψαχναν δύο μήνες τον καρκίνο! Ο καρκίνος χάθηκε! Εξαφανίσθηκε!» γράφει ο ιστότοπος

Το θαύμα αυτό το παραθέτουμε στο τέλος του παρόντος σημειώματός μας. Ποιό είναι το τελικό συμπέρασμα;

________Καταθέτω την προσωπική μου άποψη. Ο Γέροντας Ευσέβιος ενώπιον του Θρόνου της Μεγαλωσύνης του Θεού είναι ήδη ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ! ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ! Ο καλός Θεός με ταχείς ρυθμούς αποκαλύπτει την αγιότητά του.

Ένας ευσεβής ιερεύς από την περιοχή της ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, ο π. Ελισσαίος, έχει ήδη αγιογραφήσει την μορφή του σε εικόνα, κατέχει δηλ. την ΕΙΚΟΝΑ του νέου Αγίου Ευσεβίου! Αυτή η Εικόνα πολλές φορές ΕΥΩΔΙΑΖΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΓΙΩΣΎΝΗΣ!

_________Επομένως: Αδελφοί μου, στις προσευχές σας να επικαλείσθε την μεσιτεία του εν αγίους πατρός ημών Ευσεβίου!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 19 Ιουνίου 2019

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.