Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE-Ο διαχωρισμός των εξουσιών ξεκίνησε με τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν όταν του επέδειξαν τον κήνσον του Καίσαρος.

Όχι και τόσο απρόσμενη ήταν η είσοδος του κ. Βελόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο αφού μήνες τώρα σφιγμομέτρησε καλά τον παλμό μερίδας απροσανατόλιστων πολιτικά συνανθρώπων μας και κατάφερε εν τέλει να αποσπάσει την πολυπόθητη ψήφο τους.

Όλοι οι τηλεπώλες βιβλίων και αγιορείτικων συνταγών για παντός είδους νόσον και μαλακίαν όπως κάλλοι, τριχόπτωση, ενυδάτωση και αντιγήρανση έχουν μεγάλη πέραση στις μέρες μας. Τα βιβλία μαλιστα με προφητείες ψευδοπροφητών η αποκυήματα νοσηράς φαντασίας εκ του πονηρού γίνονται best sellers.

Όμως όλα αυτά λειτουργούν ως πρόδρομος και για την εισχώρηση τους στον πολιτικό στίβο.

Γι’ αυτούς και κατ’ αυτούς η ορθοδοξία είναι ελληνισμός και τανάπαλιν. Ούτε Αντιόχεια ούτε Ιεροσόλυμα ούτε τίποτα άλλο.

Συνδέουν τον εθνοφυλετισμό με την ορθοδοξία ώστε να επηρεάσουν τις ήδη συγκεχυμένες συνειδήσεις των συνανθρώπων μας και να επιτύχουν τον ζοφερό σκοπό τους .

Μάλιστα ευαγγελίζονται ότι έχουν πληροφορίες δια στόματος πεφωτισμένων ανθρώπων τις οποίες έχουν ερμητικά κλεισμένες, σαν άσσο στο μανίκι τους και εν ευθέτω χρόνω καταγράφουν στις φυλλάδες τους προς πώληση.

Είναι τραγικό όμως οι πλάνοι και οι γόητες να προκόπτουν επί το χείρον πλανώντες και πλανώμενοι.

Επιτέλους οι Χριστιανοί μας πρέπει να κατηχηθούν σωστά και να μην ξεγελιούνται. Η ορθοδοξία είναι ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Ουδεμία σχέση έχει η κιβωτός μας με έθνη, λαούς και κομματικά αγκυλώματα.

Επιπλέον μας εκπλήσσει και η παραπανίσια ” αγάπη” με την οποία περιλούζουν όποιον τους πάει κόντρα . Ως πότε αγαπητοί μου αδελφοί θα αφήνεστε και θα αφήνετε την πολιτική μας τύχη στους τυχοδιώκτες και στους τυχάρπαστους;

Καιρός του εγερθήναι !

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Καλά τα λες παπα-Θανάση αλλά μου φαίνονται 'μισσά' η κατήχηση πότε θα αρχίσει; Εδώ πάνε αυτοί που ψήφισαν τα νομοσχέδια που ούτε ο διάβολος δεν τολμά να ψηφίσει και τους παρατρέχουν δεσποτάδες ηγούμενοι και όλοι οι ρασοφόροι, και μου λες εσύ κατήχηση για τον Βελόπουλο και τον κάθε Βελόπουλο.... Μόνο όταν έγινε κουβέντα για τον μισθό θυμηθήκανε τον Λαό, και την εξέγερση. Όντως θέλουε κατήχηση