Θεία λειτουργία για τον έναν χρόνο από το θάνατο του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Διαμαντόπουλου. Της Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου. Αιωνία η μνήμη του ιερέως Γεωργίου στην μνήμη του θεού… Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε εις μνήμην της ετήσιας κοιμήσεως του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Διαμαντόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρίου κυρίου Στεφάνου, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη.

Η Θεία Λειτουργία και όλη η εκδήλωση τελέστηκε με όλες τις αυστηρές διατάξεις του ΕΟΔΔΥ, εννέα άτομα εντός του ναού και οι υπόλοιποι όρθιοι στον αυλόγυρο σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, αλλά συνδεδεμένοι όλοι με έναν κοινό παρονομαστή, την σιωπηλή δέηση για την ανάπαυση του αγαπημένου τους ιερέα, Πατρός Γεωργίου, του Παπα-Γιώργη μας, που ενώ κατείχε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, όλοι τον νιώθαμε τον παπά μας, τον πατέρα μας, που με απλότητα, αμεσότητα και καλοσύνη μιλούσε στις καρδιές όλων των ανθρώπων κατάριζα τον ξεχωριστό ιερέα που όλη του τη ζωή, την αφιέρωσε στον Αγώνα τον καλό, εις δόξαν Θεού πάντα, στον Καλό Σπορέα.

Σε αυτόν που πραγματικά τίμησε, το ιερό ράσο που φορούσε. Ο σταυρός και το πετραχήλι του -ακουμπισμένα κοντά στα κόλλυβά του, δίπλα στον Θείο Άμβωνα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, όπου κήρυττε ακούραστα για δεκαετίες για τη Βασιλεία των Ουρανών – δημιούργησαν ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους παρίσταντο στο ιερό μνημόσυνο τιμώντάς τον, δίχως να φοβηθούν την πανδημία.

Παλαιοί μαθητές του, ενορίτες, παιδιά από το Κατηχητικό, τους Πνευματικούς Κύκλους του, αλλά και εκπρόσωποι από τις Αρχές της Θάσου: Aπό Καβάλα ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας, ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Πιπίνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Ξώγνος, ο επίτιμος δημότης Θάσου, αρχαιολόγος Τόνι Κοζέλι, ο ιατρός Χρήστος Λαβτσής και άλλοι, τους οποίους η κόρη του ιερέως Ανδρομάχη, ονόμασε όλους Πέτρους. Πέτρους, πιστούς στη μνήμη του πνευματικού τους πατέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι παραβρέθηκαν τιμώντας την μνήμη του, τους είχε βαφτίσει, κατηχήσει, παντρέψει, και στην συνέχεια βάφτισε και πάντρεψε τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους!…

Στον αυλόγυρο της εκκλησίας προσφέρθηκαν μαζί με τα κόλυβα και τα απαραίτητα εδέσματα, τα ποιητικά λόγια προφητικά και επίκαιρα όσο ποτέ στις μέρες μας- γραμμένα το 2008 στο βιβλίο του, για την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα του Αιγαίου απόσπασμα «για το Προπατορικό Αιγαίο απ αιώνος πέλαγος, προγόνων, προπατόρων πάπων προπάπων, γονέων θάλαττα τρίαινα, τριήρη,μοναστήρι, εκκλησιά τα ιερά πιστεύω των Ελλήνων απαράλλακτα στα σμαραγδένια του ιερουργεί νησιά », έτσι όπως ταιριάζει στους ποιητές τα λόγια τους τυλιγμένα σε παπύρους
το καλύτερο κέρασμα στις ψυχές…

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο γαμπρός του Χαράλαμπος Φιλιππίδης, τιμώντας την μνήμη του πεθερού του, δώρισε ένα άγαλμα από λευκό μάρμαρο Θάσου που απεικονίζει τον Ποσειδώνα και την Αμφιτρίτη και έχει χαραγμένα επάνω τα ποιήματα για το Αιγαίο του ιερέως, φιλοτεχνημένο από τον Θάσιο γλύπτη Κώστα Λόβουλο, σε μια εποχή που μιλάνε κάποιοι για «γαλάζιες θάλασσες» και γκρίζες ζώνες, έρχεται η ποιητική αντίσταση, να ενωθεί με την Τέχνη και να γίνει δόρι!

Ενα δόρι Ανδρείας προς επαγρύπνηση… το άγαλμά θα τοποθετηθεί στο νέο λιμάνι της Θάσου

Ας είναι Αιωνία η μνήμη, άληστη η μνήμη του ιερέως στην μνήμη του Θεού.

Θεία Λειτουργία μνήμη Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Διαμαντόπουλου

Μνήμη Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Διαμαντόπουλου

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.