Σαν σήμερα 30 Αυγούστου του 2021, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ευεργέτησε, για μία ακόμη φορά, την εκκλησιαστική Επαρχία της στην πέμπτη ήπειρο, με την εκλογή τεσσάρων νέων βοηθών Επισκόπων, προς υποστήριξη και ενίσχυση του ποιμαντικού και διοικητικού έργου που επιτελείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ο λόγος για τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, Κερασούντος κ. Ευμένιο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, οι οποίοι εξελέγησαν ομοφώνως από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Στον ένα χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την εκλογή τους, οι τέσσερις βοηθοί Επίσκοποι έχουν εργαστεί πράγματι με ιερό ζήλο για την εκπλήρωση των προσδοκιών της Μητρός Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αρχιεπισκόπου τους και του πληρώματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ευχή όλων μας, ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και να ενισχύει πλούσια τη διακονία τους, ώστε να αναδεικνύονται καθημερινά και διαχρονικά άξιοι της αποστολής που έχουν αναλάβει, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και του φιλοχρίστου λαού της πέμπτης ηπείρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.