Η κυρία Κοτανίδου επανέλαβε την έκκληση στους νέους και τους άνω των 65 να κρατούν τις αποστάσεις και όποτε αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω συνωστισμού, να φορούν οπωσδήποτε μάσκα. «Αν κάποιοι νέοι δεν κρατιούνται και θέλουν να πηγαίνουν στα beach bar τουλάχιστον να μην συνωστίζονται και να χορεύουν μακριά ο ένας από τον άλλον», είπε.

Τα μέτρα από μόνα τους «δεν κάνουν τίποτα αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί με όσα ήδη έχουν εξαγγελθεί» είπε και πως το παν είναι να συμμορφωθούμε όλοι για να μην διασπείρουμε περαιτέρω τον COVID19.

Αναφορικά με τους τρόπους που μπορεί ένας συμπτωματικός ή ασυμπτωματικός να μην μεταφέρει τον ιό στο κοντινό του περιβάλλον επεσήμανε:

«Το καλύτερο είναι να απομονωθεί σε ένα δωμάτιο και να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του είδη διατροφής και υγιεινής και οι αποστάσεις με τα άλλα μέλη της οικογένειας να είναι πάνω από 2 μέτρα.

Εάν δεν έχουν συμπτώματα μπορούν να μείνουν για ένα διάστημα μέχρι 5 ημέρες μακριά από την οικογένεια τους, να μείνουν λίγο απομονωμένοι και μετά από 5 ημέρες να κάνουν ένα τεστ, να βεβαιωθούν ότι είναι αρνητικοί και τότε να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια τους.

Το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, το σενάριο αυτό ήδη συζητείται στους κόλπους των αρμοδίων επιστημόνων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Κοτανίδου ανέφερε ότι η συζήτηση που έχει γίνει στην επιτροπή είναι να ανοίξουν τα σχολεία και εάν χρειαστεί, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Παιδείας, να ανοίξουν με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Αν στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση είναι όπως σήμερα, ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες, και στο Δημοτικό» είπε, διευκρινίζοντας πως οι μάσκες θα πρέπει να είναι είτε ή υφασμάτινες είτε χειρουργικές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.