Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Κατερίνη η έναρξη μιας νέας ενότητας του Προγράμματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης με θέμα: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους».

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 70 κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας.

Το πρωί της ίδιας ημέρας έγινε ο αγιασμός του Προγράμματος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πατρική μέριμνά του, που οδήγησε στη δημιουργία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, υλοποιώντας πολλά προγράμματα για την κατάρτιση των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας μας.

Στην έναρξη του Προγράμματος ομίλησε και ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος και Υπεύθυνος διεξαγωγής των σεμιναρίων, τα οποία πραγματοποιούνται τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως.

Εισηγητής στην πρώτη συνάντηση ήταν ο Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Διδάκτωρ Λειτουργικής Θεολογίας, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Η χρήση της νεκρώσιμης ακολουθίας και των ιερών μνημοσύνων για την ψυχολογική υποστήριξη των πενθούντων».

Μετά τη συναρπαστική εισήγηση του ομιλητή, ακολούθησε σε όλες τις ομάδες εκτενής και ζωηρή συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβα Λεοντιάδη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην απογευματινή ομάδα, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ανακεφαλαίωσε παραθέτοντας παραδείγματα από την καθημερινή πρακτική στην ποιμαντική διακονία του πένθους.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.