Με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο ξεκίνησε, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, η νέα κατηχητική χρονιά στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας (έναντι του Ι.Ν. Υπαπαντής του Χριστού) στην Καλαμάτα. Αμέσως μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβ. Μητροπολίτης με πατρικούς λόγους καλωσόρισε όλους τους Ιερείς Νεότητος και τους Κατηχητές, σε αυτή την πρώτη κατηχητική σύναξη, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας εκκλησιαστικής-κατηχητικής χρονιάς 2019-2020, ευχαριστώντας τους για την διακονία τους αυτή, στον ευαίσθητο τομέα της κατήχησης των νέων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος δράσεων της φετινής κατηχητικής περιόδου καθώς και των κατηχητικών βοηθημάτων από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αιδεσιμ. Πρωτ. Σωτήριο Τζαϊλέα και η ενημέρωση του προγράμματος λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως, από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Κων. Σιάχο, Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής.

Ακολούθως το λόγο έλαβε, ως κεντρικός ομιλητής αυτής της πρώτης συνάντησης ιερέων Νεότητος και Κατηχητών, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς. Ο Πανοσιολογιώτατος ανέπτυξε τον όρο Κατήχηση, με βάση τη θεολογική αλλά και ευρεία έννοιά του, ενώ επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες και το προφίλ του Κατηχητού ως πρόσωπο.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος παρέδωσε στους Κατηχητές και τιςΚκατηχήτριες τα διοριστήρια γράμματα της νέας κατηχητικής χρονιάς, έχοντας με όλους μία σύντομη συνομιλία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.