Χθες (Τετάρτη) τελέστηκε ο Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που ξεκινά τη λειτουργία της για το έτος 2018-2019 και στεγάζεται επί της οδού Πολυχρονιάδου 8, στον πρώτο όροφο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος αρχικά μετέφερε τις ευχές τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αμβροσίου για καλή και δημιουργική χρονιά. Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους ευχήθηκε να ακολουθήσουν τα βήματα των παλαιότερων διακεκριμένων αγιογράφων, επισημαίνοντας ότι στα έργα τού κάθε αγιογράφου αντικατοπτρίζεται η βαθιά του πίστη και ο ψυχικός του κόσμος.

Παράλληλα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ευχαρίστησε τους καθηγητές της Σχολής για την αρμονική συνεργασία αλλά και τους σπουδαστές για τον ζήλο που επιδεικνύουν, προτρέποντάς τους να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Η Σχολή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα.

Φέτος θα λειτουργήσουν για ακόμα μία χρονιά τμήματα ενηλίκων Αγιογραφίας (τεχνική φορητής εικόνας και τοιχογραφίας – θεολογία της εικόνας) καθώς και παιδικά τμήματα Ζωγραφικής (σχέδιο και χρώμα).

Τα μαθήματα Αγιογραφίας θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη (5μ.μ. – 7μ.μ.) για τους ενήλικες, ενώ κάθε Παρασκευή (4.30μ.μ. – 5.30μ.μ. και 6μ.μ. – 7μ.μ.) θα λειτουργεί το παιδικό τμήμα σχεδίου και ζωγραφικής.

Στη Σχολή θα διδάσκουν ο αγιογράφος – ζωγράφος κ. Αθανάσιος Παπαγιαννακόπουλος και η αγιογράφος κ. Καικιλία Γιαννακοπούλου.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου (καθημερινά, 9π.μ. – 1μ.μ., τηλ.: 26910-21777, υπεύθυνη Σχολής κα Χρύσα Δημητρίου).
Έναρξη μαθημάτων Αγιογραφίας και Ζωγραφικής στην Μητρόπολη Καλαβρύτων

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.