Με την πανηγυρική τέλεση της Θείας Λειτουργίας σήμερα το πρωί, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022", προς τιμήν του προστάτου της ενορίας, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό από νωρίς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενορίας, αλλά και εκδηλώνοντας με αγάπη τα φιλάγια αισθήματα τους και την πίστη τους προς το πρόσωπο του προστάτου Αγίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, λίγο πριν την απόλυση πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, η οποία ενθρονίσθηκε στον πρόναο του Ιερού Ναού, αναμένοντας το απόγευμα την έλευση της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Οι φετινές εκδηλώσεις, “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” θα πραγματοποιηθούν από 16 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις (Θείες Λειτουργίες, Ιερές Αγρυπνίες, Ιερές Παρακλήσεις κ.α.), καθώς επίσης και σε όλες τις πνευματικές ευκαιρίες που έχουν προγραμματισθεί κατά την διάρκεια των ημερών αυτών (Αφιερώματα και πνευματικές ομιλίες από εκλεκτούς προσκεκελημένους πατέρες κ.α.)

Επίκεντρο όλων των ημερών θα είναι η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας από την Αμοργό, την οποία θα υποδεχθεί το απόγευμα ο Ιερός Ναός, οι ενορίτες και η πόλη του Πειραιά μαζί με συμπροσκυνητές και από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, κατά πρώτον στις 5:30 μ.μ. στην προβλήτα του λιμένα Πειραιώς (απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιώς) και στην συνέχεια στις 6:30 μ.μ. μπροστά από τον προαύλειο χώρο, στην πλατεία του Ιερού μας Ναού.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.