Την Κυριακήν 22αν Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος ιερούργησεν εις τον Ι. Ναόν Αγ. Φωτεινής Σμύρνης.

Κατά την Θείαν Λειτουργίαν εκκλησιάσθησαν οι Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Άρχων Έξαρχος της ΑτΧΜΕ, ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος, και μέλη του Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος και προσκυνηταί εκ του Εξωτερικού.

Την δε προτεραίαν, Σάββατον, 21ην ιδίου, ο Σύλλογος Μικρασιατών “Φάρος” Βαρβασίου Χίου επραγματοποίησε το ετήσιον προσκύνημά του εις Σμύρνην, το δ’ εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος εδέχθη ομίλους προσκυνητών εξ Ανατολής Ιωαννίνων και Τρικάλων, προς τους οποίους ωμίλησε καταλλήλως, διαβιβάσας εις αυτούς την ευλογίαν των Αγίων της Αποστολικής των Σμυρναίων Εκκλησίας.

Το εσπέρας της 21ης ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος, ηυλόγησε την συνάντησιν του Προέδρου και των μελών του Μορφωτικού και Πνευματικού Συνδέσμου Σμύρνης, κατά την οποίαν εγένετο ο προγραμματισμός των διαφόρων πολιτιστικών αυτού δράσεων διά την νέαν χρονιάν, ως και το επακολουθήσαν επί τη περιστάσει δείπνον εις τον αύλειον χώρον του Ι. Ναού.

Ωσαύτως, παρηκολούθησε μετά του τακτικού εφημερίου, Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Κατζιγκά, και του Εντιμ. κ. Γ. Θεοδωρίδου, Προέδρου, και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ι. Ναού Αγίας Φωτεινής, την εξέλιξιν των εργασιών επισκευής του κτηρίου αυτού, τας οποίας ανέλαβε, κατόπιν αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου και του Προέδρου της Κοινότητος, ο Δήμος Μεγαλοπόλεως Σμύρνης διά των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς ο Ναός αποτελεί διατηρητέον μνημείον υπαγόμενον εις την οικείαν Αρχαιολογικήν Υπηρεσίαν.

Ταυτοχρόνως εγένετο και ο προγραμματισμός του λειτουργικού και εκκλησιαστικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης διά το νέον έτος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.