Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elite City Resort στην Καλαμάτα, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου για το Ολοκαύτωμα, τις Γενοκτονίες και τις Μαζικές Θηριωδίες με τίτλο: «Θυμόμαστε το παρελθόν για να προφυλάξουμε το μέλλον», το οποίο διοργανώθηκε από κοινού από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία της πρώτης ημέρας εργασιών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκοσμίου Εβραϊκού Οργανισμού, Μάρκ Βάιτζμαν, με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και ο αγώνας για την ιστορία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο». Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν και άλλες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις οι οποίες αφορούσαν τον συστηματικό διωγμό και τη γενοκτονία διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών και πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το συντονισμό της πρώτης ημέρας εργασιών είχε η κ. Άννα-Μισέλ Ασημακούλου, Ευρωβουλευτής.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Β. Καπέλιος, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου, Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Πριν την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου, σε δήλωσή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι το Συνέδριο είναι πολύ σημαντικό γιατί αφορά το μείζων θέμα του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν, ενώ εξήρε και τη σπουδαιότητα διεξαγωγής μιας τέτοιας διοργάνωσης για την πόλη της Καλαμάτας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.