Τις παραθαλάσσιες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ρίζα Αντιρρίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8ης Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Μετά από τρία χρόνια σιωπής οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις γέμισαν πάλι με χαρούμενες παιδικές φωνές, αφού με την ευχή και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού οι Κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν εφέτος σε δύο περιόδους, μια για τα αγόρια και μια για τα κορίτσια.

Η ονομασία της πρώτης περιόδου είναι «Ορθόδοξη Ελλάδα» και οι ομάδες έχουν ως ονόματα και προστάτες Αγίους της Μικράς Ασίας, αφού εφέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της περιόδου και μίλησε στα στελέχη και τους κατασκηνωτές. Αναφέρθηκε σε δύο κυρίως σημεία.

Αρχικά μίλησε για την μεγάλη αξία και προσφορά των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων. Η κατασκήνωση βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν μια κοινωνικοποίηση, να νοιώσουν τον άλλον ως αδερφό τους και όχι να ζει ο καθένας μόνος του, διότι ζουν όλοι μαζί σαν σε μια κοινωνία, σε μια ευρύτερη οικογένεια. Επίσης η κατασκήνωση δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν την εκκλησιαστική ζωή, με την προσευχή, με την Θεία Λειτουργία, με τα αγιογραφικά αναγνώσματα. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των κατασκηνώσεων που λειτουργούν άλλοι οργανισμοί και των κατασκηνώσεων που λειτουργεί η Εκκλησία.

Αναφερόμενος στο γενικό σύνθημα «Ορθόδοξη Ελλάδα», που έχουν καθορίσει οι υπεύθυνοι, τόνισε ότι από πλευράς γεωγραφικής η Χώρα μας είναι Ορθόδοξη, διότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε Ορθόδοξοι σε όλη μας την ύπαρξη. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι βαπτισμένοι Ορθόδοξοι, αλλά δεν έχουν ορθόδοξη εκκλησιαστική συνείδηση.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η κατασκήνωση αυτή να βοηθήσει, ώστε, πράγματι να ζούμε ορθόδοξα, να γνωρίσουμε τους αγίους που προέρχονται από την Μικρά Ασία, εφόσον σε αυτούς αναφέρονται τα ονόματα των ομάδων, ώστε να γίνουμε ορθόδοξοι στην πράξη και στη ζωή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.