Το κρατικό μουσείο του Νόβγκοροντ αγόρασε από έναν συλλέκτη την μια σπάνια εικόνα του 18ου αιώνα στην οποία απεικονίζεται η «Παναγία Μπογκολιούμπσκαγια της Μόσχας με την απεικόνιση του Κρεμλίνου της Μόσχας», σύμφωνα με αναφορά της Interfax.

«Την παρούσα στιγμή στις συλλογές των μουσείων βρίσκονται μόνο δύο παρόμοιες εικόνες μικρότερου μεγέθους. Η πρώτη εικόνα με ασημένιο περίβλημα του 1784 βρίσκεται στη συλλογή του Κεντρικού μουσείου της αρχαίας ρωσικής τέχνης του Ανδρέι Ρουμπλιόφ, και η δεύτερη εικόνα είναι στη συλλογή του κρατικού μουσείου «Κολομένσκοε» της Μόσχας. Η εικόνα που αποκτήθηκε είναι περίπου 230 χρόνων, φιλοτεχνήθηκε στη Μόσχα. Η Παναγία που προσεύχεται, απεικονίζεται όρθια με ένα χειρόγραφο στο χέρι. Μπροστά της βρίσκονται οι Άγιοι που προσεύχονται και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εικόνας είναι ένα λεπτομερές και ακριβές πανόραμα του Κρεμλίνου της Μόσχας», ανέφερε ο ιδιοκτήτης από τον οποίο το μουσείο αγόρασε την εικόνα.

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα πως η εικόνα ήταν κειμήλιο που απέκτησε από την γιαγιά του η οποία κατοικούσε στο χωριό Στάρογιε Γιακόμο του Νόβγκοροντ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.