Μία ακόμη αδελφή προστέθηκε με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στις τάξεις της πολυπληθούς και δυναμικής γυναικείας μοναστικής αδελφότητας της Ιεράς Μονής Παντοκράτος ΤΑΩ Πεντέλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την καθοδήγηση της δραστήριας Γερόντισσας και Καθηγουμένης μοναχής Θεοφανούς.

Την χειροθεσία της εις αρχαρίαν Ρασοφορίας της νέας αδελφής τέλεσε, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 3464/30-6-2021 Σεπτής Εντολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την Τετάρτη 21 Ιουλίου το απόγευμα, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού στο νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος.

Η νέα μοναχή (κατά κόσμον Παναγιώτα Ψεβεδούρου) κατά την χειροθεσία της έλαβε το μοναχικό όνομα «Θεολογία» εις τιμήν και μνήμην του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου.

Ο κ. Συμεών στην ομιλία του αναφέρθηκε στην νηπτική θεολογία του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και κυρίως στην διδασκαλία του περί του ενιαίου του παρόντος κόσμου με τον μέλλοντα αιώνα, καθώς ο Όσιος δίδασκε ότι όποιος δεν βιώσει την Βασιλεία του Θεού από τον παρόντα βίο, δεν θα την βιώσει ούτε στα Έσχατα. Επίσης, ο κ. Συμεών αναφέρθηκε και στα στάδια της μοναχικής ζωής (ρασοφορία, κουρά, μεγαλοσχημία) κάνοντας τις σχετικές αναγωγές και αντιστοιχίες με τα στάδια της πνευματικής μεθηλικίωσης (κάθαρση, φωτισμός, θέωση), ευχόμενος η νέα μοναχή Θεολογία να βαδίσει αυτήν την ανωφερή πνευματική πορεία με πιστότητα και ακρίβεια κάτω από την σοφή καθοδήγηση της Γερόντισσάς της, μοναχής Θεοφανούς.

Τέλος, ο κ. Συμεών ευχαρίστησε με υιική ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον κυριάρχη Επίσκοπο και Πνευματικό Πατέρα της σπουδαίας Ιεράς Μονής Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης, που του προσέφερε την ευλογία να τελέσει με την κανονική του άδεια μία ακόμη χειροθεσία σε αυτήν την ευλογημένη Αδελφότητα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.