Ι.Μ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Το Σάββατο πριν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού επέλεξε η Ι.Μ. Γρεβενών να πραγματοποιήσει τον προσκυνηματικόπερίπλου του Αγίου Όρους.

Με «καπετάνιο» τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, ιερείς της Μητροπόλεως και 120 προσκυνητές, οργανωμένα από τον Δημήτρη Πλιάκο με όλες τις λεπτομέρειες, επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο από τον λιμένα της Ουρανούπολης για να πλεύσουν τις ακτές του Περιβολιού της Παναγιάς μας.

Αφήνοντας τις βιοτικές μέριμνες στο λιμάνι και με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό και την ατάραχη θάλασσα, η κούραση της πρωινής αναχώρησης εξαφανίστηκε, μόλις αρχίσαμε να αντικρίζουμε τις Ιερές Μονές του Αγιώνυμου Όρους.

Η ατελείωτη ιστορία, η απερίγραπτη ομορφιά, η μοσχοβολιστή αγιότητα, η ίδια η παρουσία της Μητέρας του Θεού, της δικής μας Μάνας, της Παναγίας, πλημμύρισαν τα αμπάρια της καρδιάς μας. Τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού και Άγια Λείψανα των Αγίων Γεωργίου, Παντελεήμονος και Μαρίνης κατέφτασαν από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ώστε να λάβουμε την χαριτόβρυτη ευλογία τους.

Μα και ακόμη πιο κάτω στην επονομαζόμενη έρημο του Αγίου Όρους, από την Σκήτη της Αγίας Άννης, κατέφτασαν ασκητές μοναχοί μεταφέροντας τεμάχιο από τα άγια λείψανα της μητέρας της Παναγίας, της «γιαγιάς» μας, κατά την συνήθη προσφώνηση των Πατέρων.

Κυρίαρχος στο τοπίο ο Άθωνας, με κρεμασμένα τα κελλιά των μοναχών στα γκρέμνια του, και οι πατέρες μέσα σε αυτά να αγωνίζονται δια της προσευχής για όλον τον κόσμο. Η επιστροφή κράτησε το ίδιο σε χρόνο. Μα τώρα οι ψυχές πετάριζαν από της ευλογία που λάβαμε και την ομορφιά που ανταμώσαμε. Ταξίδι πρόσκληση από την Παναγία μας

Τώρα μένει να ανταποδώσουμε την πρόσκληση προς την Παναγία, ώστε να έρθει κι Αυτή να φωλιάσει στην ζωή μας για τα καλά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.