Εκτός από την περίτεχνη Ιερά Λάρνακα και πολλά άλλα αφιερώματα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πνευματικός πατέρας και προστάτης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, απόψε το βράδυ, εν αναμονή του πρώτου επισήμου εορτασμού του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, προσέφερε πριν από λίγο και ένα ιδιαίτερο δώρο στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, στο ξημέρωμα της μεγάλης αυριανής ημέρας.

Μία καλλιτεχνική και σπάνια αποτύπωση της «Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως της εν τω Αγιολογίω της Εκκλησίας Κατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου (Κορκολιάκου)» με την υπογραφή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των Σεβασμιωτάτων Μελών της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου και περίτεχνες αγιογραφίες της Θείας Μεταμορφώσεως, της Παναγίας της Αγαθωνίτισσας, του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος, πρώτου Επισκόπου της εν Φθιώτιδι Εκκλησίας και του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Το ιερό αυτό κειμήλιο το παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών ο Καθηγούμενος της Μονής Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, και πλέον από απόψε θα κοσμεί το θησαυροφυλάκιο της ιστορικής αυτής Μονής.

Να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, το Ιερό Σκήνωμα, για μία και μοναδική φορά, θα εξέλθει από την Μονή και θα λιτανευθεί μέχρι την πόλη της Λαμίας και αναμένεται να το υποδεχθούν, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και πλήθος λαού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.