Με τον Εσπερινό της Αγάπης, που τελέσθηκε απόψε σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως και με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό και Ενοριακό Ναό Ερμουπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, έπελέγησαν οι εφετινές λειτουργικές Εκδηλώσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπεγράμμισε ιδιαίτερα το ρόλο της αγάπης, ως ιδιαίτερου γνωρίσματος των Χριστιανών, σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου στο «Ευαγγέλιο της Διαθήκης», η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να χαρακτηρίζει τους πιστούς σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους, ως μαρτυρία συνειδήσεως και απόρροια της Αναστάσεως του Κυρίου, κατά το υμνογραφικό «συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει και αλλήλους περιπτυξώμεθα», παράλληλα με τη μαρτυρία του αίματος, που ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος κατέθεσε στην Εκκλησία!
Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την κοπιώδη και ανύστακτη μέριμνά του για το Ναό και το Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, για τους ιστορικούς Ναούς του Αγίου Νικολάου και Αγίας Τριάδος Άνω Σύρου καθώς και για τον Οίκο Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Εξ αφορμής δε της αυριανής εορτής του Στρατού, κάλεσε τους πιστούς να στηρίξουν με τις ευχές και τις προσευχές τους στρατιώτες μας που με αυτοθυσία φυλάνε τα χερσαία σύνορα της Πατρίδος μας.
Τέλος, αναφέρθηκε και σε όσους με δηλητηριώδη σχόλια από πέρυσι υποστήριζαν ότι υπάρχει σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας, επικαλούμενοι τα μέτρα προστασίας της υγείας από την πανδημία, που υιοθέτησε και εφάρμοσε με αίσθημα ευθύνης η Εκκλησία, τονίζοντας ότι η αθρόα συμμετοχή των πιστών, και ιδιαίτερα των νέων στις Ακολουθίες της εφετινής Μεγάλης Εβδομάδος κατέδειξε ότι ο λαός μας, παρά τα όποια προσωρινά προβλήματα και δυσκολίες, παραμένει πάντοτε πιστός στην Εκκλησία και τις πατρώες παραδόσεις του!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.