ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Με τη δέουσα τιμή και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και φέτος κατά το διήμερο 22-23 Αυγούστου 2022 η «Κυρά του Χολαργού», Παναγία η Φανερωμένη, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κρήνης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Κύριλλου.

Τόσο κατά την παραμονή (22/8) της Θεομητορικής Εορτής όσο και ανήμερα (23/8), ημέρα αργίας για την πόλη του Χολαργού, οι πιστοί συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες στον ομώνυμο Ναό της οδού Φανερωμένης, συμμετέχοντας με ιδιαίτερη προσήλωση στις Ιερές Ακολουθίες των «εννιάμερων της Παναγίας», γιορτή με την οποία ολοκληρώνεται με την ίδια πανηγυρική διάθεση η Κοίμηση και η Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της μπάντας του Ελληνικού Στρατού, πραγματοποίησε μετά το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής (22/8) την καθιερωμένη δέηση έξωθεν του νοσοκομείου «Metropolitan General» της οδού Πυθαγόρα, με ασθενείς, συνοδούς και άτομα του προσωπικού να έχουν την ευκαιρία της προσκύνησης της Ιερής Εικόνας και του Επιταφίου της Παναγίας.

Πέραν του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κρήνης και Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Κύριλλου, τους εφημέριους του Καθεδρικού Ναού του Χολαργού τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί ακόμη εφημέριοι γειτονικών ενοριών, ενώ το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν τόσο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, όσο και η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.