Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

«Δεν είναι πολύς καιρός, λίγοι μήνες μόνο, όταν στο τηλέφωνο με παρακαλούσε ένας αδελφός από την Ελλάδα να φτιάξουμε τον πρώτο ναό προς τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστου. Η ορθολογική και ελλειμματική ως προς την πίστη απάντησή μου: «Μα δεν έχει γίνει επίσημη αγιοκατάταξη ακόμα…».

Εν ριπή οφθαλμού, ο Όσιος αποκαλύπτεται στην Εκκλησία επισήμως δια του Πρώτου Αυτής, ο κόσμος αποκτά έναν ακόμα πρέσβη στον ουρανό, εγώ, μετά την ταπεινωμένη λογικοφανη απάντηση, τρέχω πλέον να βρω τους πόρους και τα μέσα. Θεμέλιος λίθος, αγιασμός, έναρξη εργασιών, νέα σχέδια για όχι απλώς έναν Ιερό Ναό παρά για το πρώτο ανδρικό Μοναστήρι της Μαδαγασκάρης στους χώρους του οποίο θα στεγάζεται το Ιερατικό μας Σεμινάριο, η ιεραποστολική κυψέλη η οποία Θεού θέλοντος θα γεμίσει γηγενείς ιεραποστόλους τον τόπο, ολοκλήρωση εργασιών και αναμονή εγκαινίων.

Όλα εν ριπή οφθαλμού, όλα με την ταχύτητα η οποία ξεπερνά κατά πολύ το πεπερασμένο της ανθρώπινης υπόστασης μας. Σαν ο Όσιος να ζητά τόπο, σαν ο όσιος να κυνηγά την ιεραποστολή»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.